INTERVIU VANCEA FLAVIUS

Puteți să-mi descrieți în câteva cuvinte ce ați simțit când a sosit porumbelul de la Berlin?

Finul meu, Stzanyik Ionuț, a insistat să înscriem acest porumbel la concursul Berlin Național. Sentimentele de fericire pe care le-am simțit când femela a ajuns prima, s-au intensificat atunci când am vrut să anunț porumbelul și am văzut că este singurul ajuns. Câștigarea locului I la acest concurs m-a făcut fericit și mândru de munca pe care am depus-o.

Cu ce porumbel ați câștigat? Ce ne puteți spune despre el?

A fost un porumbel de fond, o femelă pretențioasă și încăpățânată. Am reușit să îi însușesc aceste calități în urma a două concursuri de pui, la care aceasta a ajuns prima, având un avantaj considerabil în fața celorlalți porumbei înscriși.

Cum vi-a marcat cariera columbofilă acest concurs?

Concursul de la Berlin și totodată clasarea primului loc mi-au intensificat dorința de a continua cu acest hobby. Pe lângă recunostință și apreciere din partea celorlalți columbofili, am fost mândru de munca depusă și de rezultatele obținute.

Cum ați descrie concursul Berlin Național?

Concursul Berlin Național este, din punctul meu de vedere, cel mai bine organizat eveniment pentru columbofili. Consider că acest concurs este cel mai mare din întreaga perioadă, columbofilii având șanse egale și totodată își pot vedea rezultatele muncii depuse pe parcursul anului. La acest concurs participă cei mai buni porumbei, fiind cea mai importantă etapă la care aceștia sunt supuși.