INTERVIU MIRCEA DEHELEAN (TANDEM NICOLA & DEHELEAN)

Puteți să-mi descrieți în câteva cuvinte ce ați simțit când a sosit porumbelul de la Berlin?

Foarte greu de a fi descris în câteva cuvinte acel cumul de sentimente, simțite la sosirea de top al unui porumbel creat de tine, la un maraton național! Cu siguranță am putea spune bucurie enormă, satisfacția de a fi învingător și recompensarea porumbelului pentru dăruirea noastră!

 Cu ce porumbel ați câștigat? Ce ne puteți spune despre el?

Am câștigat etapa de Berlin Național 2018 cu porumbelul 0430152-2015, un exemplar cu o vitalitate și inteligență remarcabilă chiar de la o vârstă fragedă. Acest porumbel a participat și clasat toate etapele de maraton din planul de zbor din 2016 până în 2018, anul lui de apogeu, în care a reușit următoarele norme: 1 Berlin Național, Berlin Național Palmares, Maraton maturi, As maraton maturi, As național! Porumbelul este reprodus în crescătoria noastră, tatăl fiind de la bunul nostru prieten Nițoiu Dan și mama, de la Mihàly Kakas!

 Cum vi-a marcat cariera columbofilă acest concurs?

Nu am putea spune că ne-a marcat extraordinar de mult cariera columbofilă, noi fiind deja într-o continuă ascensiune.

Cum ați descrie concursul Berlin Național?

Berlin Național l-am descrie ca fiind un concurs etalon al Provinciei de Vest la care un maratonist trebuie să participe și să îl câștige o dată în viață! Noi am sperat acest lucru și am reușit să ne atingem scopul, așa că va rămâne în sufletul nostru pentru totdeauna acest Berlin național 2018, “etapa etapelor”!

Mult succes tuturor!