DESPRE

Exista concursuri de porumbei care ne tin cu sufletul la gura, ochii atintiti in inaltul cerului lacrimeaza si gura ni se usca de emotii. Aproape sambata de sambata traim senzatii de exceptie.

Si totusi exista un anumit gen de etape care ne raman in suflet. Etape despre care povestim ani si ani de zile. Nopti de asteptare si spearanta.
Berlin National este una dintre acestea. Nu mai este doar un concurs. Este povestea, este visul a mii de columbofili, este emotia astepatarii, a noptii lungi si a sperantei ca maine tu vei fi campionul.
In 2010 pe drumul de intoarcere din Belgia a luat nastere un vis. Visul Berlin National!!! De la o discutie cu Florin Bilan pana la un telefon spre Dani Marta pentru a afla distantele pe care le avem la Berlin nu a fost decat un pas. A urmat prima organizare, si istoria de fiecare an a celui mai galonat concurs cu porumbeii din Romania.
Desi in Romania este greu sa permanentizam un lucru, iata ca Berlin a devenit emblema concursurilor de maraton in special pentru crescatorii din Vest, din Ardeal, Prahova si nordul Moldovei.
Exista concursuri frumoase, si exista povesti…
De fapt asta inseamna deja Berlin National: povestea gutului sosit dupa 3 zile, a lui Interpares 3 ani, a femelei sosita la Buzau in 2011 in TOP 100 desi avea 400 km mai mult decat primii, a castigatorului din Suceava, a celui din Arad, din Oradea, sau acelui din Caras, a femelei lui Marius Grecu, sau a masculului lui Kaporaly.
Pentru a continua povestea va invitam la Berlin nu doar pentru a concura cu cei mai buni, ci pentru a putea fi parte a povestii.
Pentru ca peste ani sa poti povesti ca si porumbeii tai au fost acolo. La razboiul GLADIATORILOR!!!